zoek|

granulaat

De granulaten van Pireco zijn van 100% natuurlijke grondstoffen. Dat geeft de producten ook in de verwerking en gebruik andere eigenschappen, dan ‘chemische’ granulaten.
De granulaten van Pireco zijn zachter dan b.v. de granulaten Vydate en Nemathorin.
Voor de toepassing zijn een aantal richtlijnen belangrijk, vooral gericht op het voorkomen van condens en temperatuurschommelingen.
Daarnaast zijn Pireco granulaten erg hygroscopisch, ze trekken dus heel snel vocht aan. Dit heeft een aantal aandachtspunten voor de gebruiker tot gevolg:

* Doe altijd voor gebruik een afdraaiproef, zorg dat het nokkenmechanisme op de juiste snelheid draait om versmering te voorkomen.

* Zorg dat de binnenkant van de granulaatstrooier goed schoon is voor gebruik en zeker roestvrij. Bij oude granulaatstrooiers met roest aan de binnenkant kan de "zachte" granulaat anders blijven plakken.

* De granulaten zijn erg hygroscopisch, zorg voor een droge verwerking, pas op bij verwerking tijdens regen.

* Bij toepassing tijdens periodes met een hoge luchtvochtigheid kan het afdekken van de granulaatstrooier met een plastic zak problemen voorkomen

* Laat de zakken niet in de zon liggen, er kan dan condensvorming ontstaan aan de binnenkant van de zak en dan klontvorming.

* Zorg dat de zakken gelijkmatig worden leeggegoten worden, doe de bakken niet overvol.

* Het kan voorkomen bij bakken met een mindere helling aan de binnenzijde dat er brugvorming ontstaat.

* Controleer regelmatig of het granulaat geen brugvorming geeft waardoor het niet goed doorloopt in de granulaatstrooier.

* Laat geen granulaat in de bak zitten in de avond, maak de bakken na iedere toepassing helemaal leeg droog en schoon. Door sterke afkoeling in de nacht van het mechanisme kan vocht worden aangetrokken. Hierdoor kan het product problemen met versmering geven!

* Het is belangrijk dat de afvoer vanuit de bak in een rechte (enigszins schuine) lijn naar beneden gaat, bij het gebruik van lange slangen met bochten erin kan verstopping opgetreden omdat het “zachte” product in deze bochten blijft hangen.

* Het toepassen van wat talkpoeder in de granulaatstrooier kan zorgen voor betere doorstroming van het granulaat. De wanden blijven dan wat droger namelijk.Toepassingen

Product(en) voor granulaatOVERIGE PRODUCTEN